Ateljé   Agneta Bolin Bjerkman

Jag har en ateljé i min bostad i Åstad på östra Öland. Det är viktigt för mig att kunna arbeta i lugn och ro, och den omgivande naturen är en stor inspirationskälla. I en gammal undantagsstuga från 1700-talet har jag också inrymt ett litet galleri, Galleri Fågelö, där jag kan visa mina bilder.

På sommaren vistas jag även i skärgården, och har en liten ateljé med havsutsikt på Lilla Rätö i Västerviks skärgård. Båda miljöerna har stor betydelse för mitt konstnärsskap.

Jag arbetar både med måleri och textila uttryckssätt. Jag använder  främst akvarellteknik på både papper och även på transparent textilt material, organza. Under senare år har jag experimenterat med båda materialen i kombination, och hittat ett personligt uttryckssätt med flera lager av papper och silke, även med ljusreflektioner.  

I textil har jag arbetat mycket med vävda tekniker, tidigare mest gobelängväv, på senare år mest i s.k. flossateknik. Broderi är ett annat uttryckssätt, och även här på organza och även i kombination med transparent akvarellteknik.  

Klicka på en av kategorierna nedan för att komma vidare.

Please choose one of the subcategories below to navigate further.